Menu close2
Selectie verfijnen
Prijs
Categorie
 • Krultang
 • Stijltang
 • Föhn
 • Wafeltang
 • Krulset
 • Split ender
 • Steampod
 • Tondeuse
 • Trimmer
 • Haarborstel
 • Kam
Merk
 1. Babyliss Pro 5 producten
 2. Original 1 product
 3. Ultron 2 producten
 4. Wahl 1 product
Temperatuur Regelaar
Automatisch Uitschakelen

Wafeltang

Een wafeltang is een warmte tool waarmee in korte tijd, eenvoudig een kapsel gemaakt kan worden met veel volume en wafelkrullen.

Filteren
close2

9 producten

Filteren
close2

9 producten

Wat is een wafeltang?

De bijnaam van deze warmte tool is dan ook golventang. Het zorgt voor haar dat perfect golft. Zeker in de zomer kan deze tang zorgen voor een mooie Beach look. De tang kan veel verschillende haarstijlen creëren. Het is de perfecte tool om je haar snel meer volume te geven. Vanzelfsprekend zijn er veel verschillende soorten wafeltangen, voor ieder type haar kunnen we jou de perfecte tool bieden. Bescherm je haar tegen de hitte van deze tool door middel van deze hitte beschermende producten.

Wafeltang voor je haar

Het krijgen van wafelhaar is het makkelijkste met een tang, deze werkt alleen wel anders dan bijvoorbeeld een stijltang. De wafeltang werkt het haar stukje voor stukje af. Op die manier komen de mooie ‘krullen’ in het haar die zorgen voor de volumineuze look. Deze look kan ook verkregen worden door heel kleine vlechtjes in nat haar te maken, dit gedurende de nacht te laten zitten en de volgende dag los te maken. Dit kost alleen veel tijd, de wafeltang doet dit natuurlijk veel sneller.

Een wafeltang is een krultang dat bestaat uit twee platen, deze bevatten ribbels of buizen die op elkaar aansluiten. Door je haar tussen de platen te leggen en de tang samen te knijpen ontstaat door de hitte die de platen afstaan een mooie slag. Als de ribbels klein zijn ontstaan de wafelkrullen. Het vermogen dat de wafeltang heeft bepaalt de warmte die geproduceerd wordt.

Het is belangrijk een product te kiezen die een temperatuur biedt die past bij jouw haar. Heb je dun haar, kies dan voor een lagere temperatuur. Bij dik, weerbarstig haar is het verstandig te kiezen voor een wafeltang die een hogere temperatuur kan bereiken.

Ook het soort ribbels dat de wafeltang heeft kan verschillen, ieder soort ribbel heeft zijn eigen voor- en nadelen. Bedenk welke look jij wenst te bereiken met de wafeltang en beslis op basis daarvan welke tang hier het beste bij past. Als u wenst een mooie slag aan te brengen in het haar wordt geadviseerd een wafeltang aan te schaffen met grote ribbels. Heb je liever krullen is een tang met een fijner patroon geschikt.

Wafeltang haar stijlen

Een wafeltang is erg veelzijdig en kan dan ook op verschillende manieren gebruikt worden. De tang verwarmt de platen met de ribbels, hierdoor kan het haar eenvoudig en snel in het gewenste model gebracht worden. Het is erg belangrijk om het haar te krullen als het 100% droog is, dit betekent dat ook het gebruik van verzorgingsproducten niet geadviseerd wordt.

Het toch gebruiken van deze producten voor het krullen van het haar kan leiden tot het extra verhitten van het haar. Dit kan leiden tot beschadigingen en ongezond ogen van het haar. Als je haar van nature al breekbaar is, kan het verstandig zijn voor het krullen van de haren een beschermende olie aan te brengen. Op die manier kun je je haar beschermen tegen de hitte. 

Zoals je weet kun je verschillende stijlen creëren met behulp van de wafeltang. Voor de zomer kan een perfecte beach look gecreëerd worden. Als de ribbels kleiner zijn kunnen wafelkrullen ontstaan in het haar. Ook crimped hair kan gemaakt worden, hierbij ontstaan kleine knikjes in het haar, deze zorgen voor extra volume in het haar. Het zorgt ook voor een speelse uitstraling. De stijlen die de wafeltang kan maken zijn dus afhankelijk van het soort platen dat de tang bevat. Ook het materiaal waarvan de platen gemaakt zijn verschillen. Zo zijn er wafeltangen met keramische of titanium platen.

Een wafeltang met keramische platen zorgt dat het vochtgehalte van het haar goed blijft. Keramiek zorgt ook  voor het behouden van de natuurlijke glans. Deze tang heeft een goede warmtegeleiding, het haar wordt hierdoor beschermt tegen de hitte. Dit zorgt voor een gladde, glanzende uitstraling van het haar. De merken BaByliss PRO en Sibel bieden tangen met keramische platen aan.

Een wafeltang met titanium platen is uitermate geschikt voor dikker haar. Deze platen zijn steviger en gaan langer mee. De platen verwarmen gelijkmatig en handelen het haar van binnenuit. De vochtbalans van het haar blijft op peil, dit resulteert in een glanzende, gladde uitstraling.

Goedkope en luxe wafeltangen uitgelicht

Bij de Beautyfabs verkopen we wafeltangen voor ieder budget. De goedkopere wafeltangen zijn echter niet voor niets goedkoper dan de duurdere varianten. In dit korte stukje zullen twee tangen met elkaar vergeleken worden, de een voor een klein budget en de ander voor een groter budget.

De mach 4 Crimper S Ionic Cermic Criper Glam Edition is een wafeltang die valt onder de duurdere klasse. Deze tool heeft een fijn gegolfd oppervlak met lange en brede platen. De tang is in 50 seconden opgewarmd tot 180 graden, de temperatuur kan geregeld worden tussen de 80 en 180 °C. Na het inschakelen zal er een rood lampje gaan branden

Groot voordeel van deze tool is dat er een snoer van maar liefst drie meter aan zit, dit snoer kan daarbij 720 graden gedraaid worden. Het resultaat na gebruik van deze tang zal je verrassen. Een volumineuze look en textuur met een prachtige glans. Tevens beschikt de tang over een rubberen grip. De tang is zeer handig in gebruik en geeft veel volume. 

De BaByliss Pro Babycrimp Mini Wafeltang BAB2151E is een wafeltang die valt onder de goedkope klasse. Deze tool is compact en beschikt over keramische platen van 13 mm, de tang heeft een  automatische temperatuur controle op 200 graden. Deze tang is uitermate geschikt voor het vervoeren dankzij het formaat. Ook deze tang beschikt over een indicatielampje, deze gaat aan bij het omzetten van de schakelaar. Het snoer is 1,8 meter lang en de kabel is te roteren.

Wist je dat Beautyfabs ook regelmatig Krultangen in de aanbieding heeft? Aarzel niet en bekijk snel onze producten in de webshop.