Menu close2
Selectie verfijnen
Prijs
Categorie
 • Krultang
 • Stijltang
 • Föhn
 • Wafeltang
 • Krulset
 • Split ender
 • Steampod
 • Tondeuse
 • Trimmer
 • Haarborstel
 • Kam
Merk
 1. Babyliss Pro 12 producten
 2. CHI 3 producten
 3. DIVA 1 product
 4. GHD 1 product
 5. Moser 1 product
 6. Original 3 producten
 7. Schwarzkopf 1 product
Automatisch Uitschakelen

Stijltang

Een stijltang is een warmtetool waarmee in korte tijd een hip, stijl kapsel gecreerd kan worden. Beautyfabs biedt een ruim assortiment aan, neem dus snel een kijkje!

Filteren
close2

Toont 1-16 van 22 producten

Filteren
close2

Toont 1-16 van 22 producten

Een stijltang kopen kan een beste opgave zijn. Er zijn namelijk veel kenmerken van de stijltang die invloed kunnen hebben op jouw beslissing. Daarom hopen wij door bepaalde kenmerken van een stijltang uit te leggen dat jij een goede keuze kan maken.

Type platen

Over het algemeen heb je bij een stijltang keuze uit 3 soorten platen.

Allereerst heb je de keramische plaat. Deze plaat kenmerkt zich door het feit dat de temperatuur goed wordt verdeeld over de platen dat ervoor zorgt dat het haar niet snel wordt beschadigd. Andere voordelen zijn dat de stijltang zichzelf snel opwarmt en lang meegaat in gebruik.

Een titanium plaat is sterk te vergelijken met de eigenschappen van een keramische plaat. Het voornaamste verschil is dat een titaniumplaat beter geschikt is voor dik en kroezend haar. Dit komt omdat ze vaak nog iets steviger zijn dan keramische platen.

Als laatste kan je ook kiezen voor een plaat van tourmaline ofwel toermalijn. Deze plaat bestaat uit een mineraal genaamd kristalboorsilicaat dat is bedoeld om het haar extra glad te maken.

Breedte van de platen

Bij het kopen van een stijltang moet je ook goed letten op de breedte van de platen van de stijltang. Een bredere plaat betekent over het algemeen dat het geschikt is voor dikker haar. Denk hierbij aan een afmeting vanaf de 26mm. Echter vind je over het algemeen de meeste stijltangen met een afmeting van 25mm, dit is namelijk geschikt voor ieder haartype en daarom het meest gangbare. Maar wil je heel nauwkeurig met je haar tewerk gaan dan raden wij een stijltang met een plaatbreedte onder de 25mm aan.

Temperatuur

Welke temperatuur van de stijltang jij nodig hebt hangt af van je haartype. Bij Beautyfabs varieert de temperatuur van de stijltangen tussen de 150 en 240 graden. Allereerst hangt de geschikte temperatuur af van de dikte van je haar. Bij dun haar heb je namelijk een lagere temperatuur nodig en bij dik haar heb je een hoge temperatuur nodig. Voor dun haar is een temperatuur tot 180 graden voldoende terwijl de benodigde temperatuur voor dik haar kan oplopen tot 240 graden. Heb je echter beschadigd of geverfd haar dan zal je dit hetzelfde moeten behandelen als dun haar.