Menu close2
Selectie verfijnen
Prijs
Productsoort
 1. Gel 1 product
 2. Paste 1 product
 3. Pomade 23 producten
 4. Wax 2 producten
Categorie
 • Pomade
 • Volume poeder
 • Haarlak
 • Haargel
 • Haarspray
 • Haarwax
 • Haarcrème
 • Haarclay
 • Haarpasta
 • Haarmousse
Merk
 1. Amaro 2 producten
 2. American Crew 2 producten
 3. Barburys 1 product
 4. Dapper Dan 2 producten
 5. Dear Barber 1 product
 6. Esquire Grooming 1 product
 7. Hairgum 4 producten
 8. Indola 1 product
 9. Kis 2 producten
 10. KMS 1 product
 11. NAK 2 producten
 12. Oolaboo 2 producten
 13. Oway 4 producten
 14. Redken 4 producten
 15. Sebastian 1 product
Haartype
 1. Alle haartypen 17 producten
 2. Dik haar 2 producten
 3. Dof haar 1 product
 4. Dunner wordend haar 1 product
 5. Krullen 3 producten
 6. Pluizig haar 1 product
 7. Weerbarstig haar 1 product

Pomade

Pomade is een stylingproduct dat steeds meer een trend begint te worden bij mannen. Vooral bij een barbier is het product onmiskenbaar. Bekijk het volledige assortiment bij Beautyfabs.

Filteren
close2

Toont 1-16 van 30 producten

Filteren
close2

Toont 1-16 van 30 producten

Pomade stylingsproduct voor het haar

Als het gaat om een stylingsproduct voor het haar, wordt er al snel gedacht aan de meest bekende producten: gel of wax. Vrij logisch, want deze producten gaan al jaren lang mee. Al zijn dit niet de enige stylingsproducten voor mensen met kort haar. Maar wat is het eigenlijk en wat is het verschil met andere haarstylingsproducten? Wij, van Beautyfabs, weten er alles van!  

Pomade bestaat in twee verschillende varianten, namelijk: op water basis en op petroleum. Beide varianten zijn vooral bekend geworden in de jaren ‘50 en ‘60. Over het algemeen is dit product een olie- en wasachtige substantie. In tegenstelling tot gel droogt pomade niet op in het haar. Dit zorgt voor een glanzende look in het haar. Echter, is dit product wel eenvoudig uit te wassen, omdat veel pomades op water basis zijn gemaakt. 

Voordelen van pomade

Omdat we bij Beautyfabs overtuigd zijn van dit stylingsproduct, zetten we een aantal voordelen voor je op een rijtje:

 • Hervormen: Omdat pomade niet opdroogt in het haar, is het mogelijk om het haar meerdere malen opnieuw in model te brengen. Ideaal wanneer je plannen wijzigen!
 • Glanzende look: Zoals al eerder is benoemd, bestaat pomade uit een olie- en wasachtige substantie. Dit zorgt ervoor dat het haar altijd zal glanzen en strak in model blijft zitten. 
 • Old skool: Met pomade kun je los gaan in de verschillende stijlen. Zo zou je ook een old skool look kunnen creëren. Aanrader voor als je een keer wat anders wilt proberen! 

Pomade in vergelijk met gel

Voor een aantal mensen zal het stylingsproduct ‘gel’ eerder bekend zijn dan pomade. Dit is te wijten aan het feit dat gel een zeer klassiek product is. Gel kenmerkt zich vooral in de pudding achtige substantie en is vaak glad en doorzichtig. Door deze textuur is het veel lastiger om haar ,dat in de verkeerde richting groeit, in model te brengen. Ook plakt het haar erg aan elkaar vast. Het voordeel is wel, zodra gel is opgedroogd ,dat het sterk is en uiteindelijk goed in model blijft zitten. 

Kortom, in vergelijk met pomade, droogt gel veel sneller uit. Daarnaast is het niet mogelijk om na enige tijd het haar weer in een ander model te brengen. Dit omdat gel ervoor zorgt dat het haar hard wordt. 

Pomade, wax of toch gel?

Naast dat gel hetzelfde doel heeft als pomade, komt wax ook aardig in de buurt. Maar toch is er een groot verschil in de look die gecreëerd wordt met wax. In tegenstelling tot pomade, creëer je met wax een meer nonchalante look. Daarnaast is het product in verschillende varianten vergelijkbaar voor elk type haar. Dit maakt dat het voor veel mannen vaak populairder is geworden. Daarnaast is, net zoals met pomade, het mogelijk om gedurende dag je look te veranderen. Ideaal waarmee je je oude look wil omgooien. 

Ondanks dat deze producten veel op elkaar lijken, kan geconcludeerd worden dat wax veel lastiger is om uit te wassen. Daarnaast moet het haar echt droog zijn om met wax het haar in model te brengen. Voor ons is de keuze in ieder geval snel gemaakt!

Varianten pomade online beschikbaar

Zoals al eerder kort aan bod is gekomen, bestaat pomade in verschillende varianten. Niet alleen op water basis, maar ook op olie basis. De ouderwetse variant is vaak op oliebasis gemaakt. Uitermate geschikt voor strakke en gladde kapsels. De nieuwe varianten zijn vaak op basis van water. Hiermee creëer je vrijwel dezelfde look, maar is deze variant beter uit je haren te wassen.  

Daarnaast zijn de pomades verschillend in ‘Hold’, ook wel sterkte genoemd. Dit geeft aan hoe goed je haar in model blijft zitten. De olie-variant is met name kenmerkend in de sterkte. Zelfs na het douchen kan het haar nog goed in model blijven zitten. De varianten op water basis hebben dit dus niet. Dit betekent dat de ‘Hold’ dus minder sterk is. Echter, worden deze varianten wel hard en drogen uit. 

Naast de sterkte van promade, valt er ook nog te variantie in ‘Shine’. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een variant die jaar haar echt glans geeft en wat donker maakt? Dan is het belangrijk dat je een product kiest waar ‘Shine’ op staat vermeld. Hiermee creëer je vaak een wetlook. Ook bieden we bij Beautyfabs varianten aan die juist een matte look creëren. Ga je voor de matte look? Kies dan bijvoorbeeld voor de Brews Clay Pomade

Aanbrengen van pomade

Wil je pomade kopen, maar weet je nog niet hoe je het moet aanbrengen? Beautyfabs geeft je een paar handige aanwijzingen voor de mooiste look. Zo is het belangrijk om het product aan te brengen op droog of handdoekdroog haar. Daarnaast is het verstandig om te beginnen met een kleine hoeveelheid. Warm vervolgens je handen op door de pomade in je handpalmen te verdelen. Breng het vervolgens aan bij de aanzet en werk toe naar de haarpunten. 

Tip: Begin nooit aan de voorkant, maar juist bovenop, zodat de pomade goed verdeeld is over het haar.